pühapäev, 29. aprill 2018

Neljapäeval tegin koolis Šakotist

Šakotis on väga tähtis magustoit Leedu rahvale. See ei puudu kunagi pidulaualt, eriti kõrged ja kaunistatud koogid valmistatakse pulmadeks ja pühadeks. 
Välimuselt meenutab kuuske.
Taigna valmistamisel kasutatakse rohkelt mune ja vôid. Koostises on veel suhkur, jahu, vanilje. 
Vardale kinnitatakse sobiva kõrgusega vorm ja kaetakse hoolikalt paberiga.
Küpsetamine on töömahukasprotsess, sest enne uue kihi valamist peab alumine kiht olema küpsenud. Kiirustada ei saa, sest siis võib tükk lahti tulla.
Olenevalt koogi suurusest vôib küpsetamine kesta 2-3h.
Leedu rekord püstitati 2015. aasta mais Druskininkais, kus küpsetati seni teadaolev suurim šakotis kõrgusega 3,72 meetrit ja kaaluga 85,8 kilogrammi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Minu Leedu praktika kokkuvõte

Tegin mitmeid erinevaid tooteid. Sain teha  minipitsasid, kaneelirulle, viineripirukaid, ja palju muud. Sain teha ainult pagaritooteid. Ig...